Re: Śruby zabezpieczające do kół / felg i kapselki na nie
Zamieszczone przez algi
Zakupiłem sobie ORYGINALNE śruby zabezpieczające Skody
Numer katalogowy 000 071 597C
Śruba taka jest większa i "okrągła" więc oryginalne kapselki z zwykłych śrub nie pasują.
No to są "specjalne" na śruby zabezpieczające - numer 1Z0 601 173A Z37.
I... nie wchodzą.. mam wrażenie że średnica jest za mała... czy ktoś to zakładał?
Trzeba tu podejść z młotkiem czy jak?
[w środku są jeszcze wypustki które jeszcze średnicę zmniejszają ale to chyba się "zetrze" przy wkładaniu]
Też je zamówiłem - nie ma szans by weszły. Na szczęście w ASO na miejscu dobrali mi jakieś inne które pasują - jak nie zapomnę to postaram się w niedzielę poszukam nr katalogowego
a czy to nie są aby części z katalogu akcesoriów?
ori sruby (montowane w fabryce) mają chyba inny numer katalogowy- tak było w przypadku O2
numer części który podajesz
Zamieszczone przez algi
1Z0 601 173A
dotyczy O2
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
a czy to nie są aby części z katalogu akcesoriów?
ori sruby (montowane w fabryce) mają chyba inny numer katalogowy- tak było w przypadku O2
numer części który podajesz
No tak - to akcesoryjne śruby zabezpieczajace i na opakowaniu jest że pasują do Octavie (5E)
Zamieszczone przez piotrek_gdy
Zamieszczone przez algi
1Z0 601 173A
dotyczy O2
Czyli tu popełniłem błąd?
Te które LUKI polecił, numer zaślepki oem 4F0 601 173 A - znalazłem że mają średnicę wewnątrzną 24mm.
Wziąłem więc suwmiarkę i zmierzyłem te moje 1Z0 601 173A - wychodzi 22mm.
Więc widzę że chyba "tu jest pies pogrzebany".
Czyli pewnie wejdą te 4F0 601 173 A
Dobrze że te zaślepki tanie są
Tak więc zamówię, sprawdzę, dam znać/potwierdzę dla przyszłych użytkowników forum....
Ja nakładki oryginalne mam błyszczące. Te pierwsze zakupione do śrub zabezpieczających co nie pasowały były też błyszczące. Te co pasują są matowe. Może rzeczywiście coś w międzyczasie zmienili (odbierałem samochód w połowie marca).
Błyszczące są ładniejsze ale na szczęście z daleka za bardzo nie widać różnicy a poza tym to wszystko się brudzi w czasie jazdy ;-)
Komentarz